Úttörő formaterv. Felvillanyozó teljesítmény.

Köszöntjük a forradalomban. A Tucson nem csupán az elődmodell evolúciója: teljes körű dizájn-forradalmat képvisel. Az előremutató formaterv mellett ultramodern, intelligens technológiákat, valamint a kategória leggazdagabb villamosított hajtáslánc-kínálatát nyújtja.

Kategóriaelső biztonság.

Energizáljuk a választási lehetőségeket. Válasszon a szegmens legsokszínűbb villamosított hajtáslánc-kínálatából, a 48 voltos benzines és dízel mild hibridtől kezdve a hibriden át a plug-in hibridig.

Úttörő formaterv.

Dinamikus, geometrikus formavilága, éles törésvonalai és a világon elsőként alkalmazott parametrikus rejtett lámpatestek együtt különlegesen erőteljes megjelenést kölcsönöznek a modellnek.

Villamosított hajtásláncok.

A Tucson a kategória legkiválóbb fejlett vezetőtámogató rendszereit, valamint számos innovatív funkciót felvonultató aktív biztonsági csomagját kínálja, így minden eddiginél nagyobb biztonságban érezheti magát.

Koncepciójárműből lett forradalmian újszerű szabadidőjármű.

A Tucson progresszív formanyelve a 2019. évi Los Angeles-i AutoMobility kiállításon bemutatott, sokat méltatott Vision T szabadidőjármű-tanulmányból merített ihletet. A tanulmányautó éles törésvonalai és futurisztikus formavilága jól felismerhetők a merész új kompakt szabadidőjárműben, amely az első olyan szabadidőjármű a Hyundai kínálatában, amelyet a vállalat új 'érzéki sportosság' formanyelvét követve fejlesztettek ki.

Úgy tekintünk a Tucsonra, mint fontos mérföldkőre a Hyundai formai evolúciójának útján, mint a leendő Hyundai modellek mértékadó előfutárára.
- SangYup Lee, a Hyundai globális formatervezési központjának a vezetője, a Hyundai Motor Company alelnöke -
Fedezze fel a dizájnt

A leggazdagabb villamosított hajtáslánc.

Találja meg az igényeinek leginkább megfelelő opciót. Válasszon a 48 voltos benzines és dízel mild hibrid, full hibrid vagy plug-in hibrid hajtásláncok közül.

Kapcsolódás.

Fedezze fel az olyan új, intelligens technológiai megoldásokat, mint a 10,25 colos navigációs képernyő, a 10,25 colos digitális műszeregység vagy az érintésérzékeny középkonzoli kezelőfelület.

Biztonság.

A legmodernebb, élvonalbeli biztonsági és fejlett vezetőtámogató rendszerekkel felszerelve.

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, a Tucson is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. A normál gyártói garancián túlmenően a Tucson nagyteljesítményű lítium-ion polimer akkumulátorára 8 éves vagy 160 000 kilométeres (amelyik hamarabb bekövetkezik) gyártói garancia vonatkozik. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az összes, Európában újonnan forgalomba helyezett, benzinmotoros Hyundai Tucson teljesíti az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.

A formaterv evolúciójának forradalma.

A Tucson kifinomult, progresszív formaterve kétségtelenül forradalmi jelentőséggel bír. A modern esztétikai értékeket új magaslatokra emelő modellt a szabadidőjármű-dizájn élvonalába sorolják kidolgozott felületei és dinamikus vonalai.

Külső formaterv
Érzéki sportossággal gazdagítja a szabadidőjárművek piacát.

A Tucson az első olyan Hyundai szabadidőjármű, amelyet a márka új Érzéki Sportosság formanyelvét követve fejlesztettek ki. A nagyobb, szélesebb karosszéria izmos kiállását éles törésvonalak és dinamikus arányok jellemzik, az élettel teli felületek progresszív megjelenést kölcsönöznek a modellnek, anélkül, hogy felhígítanák a Tucson robusztus szabadidőjárműves hagyatékát.

360

360°

Parametrikus rejtett lámpatestek.

A parametrikus hűtőmaszk sötét króm tónusú, geometrikus mintázata abban a pillanatban átalakul, amint útnak indul az autó. Az ultramodern féltükrös világítástechnológiának köszönhetően a parametrikus rejtett világítás kikapcsolt állapotban nem látható. A LED-es nappali világítás felkapcsolásakor a hűtőmaszk külső elemei ékköveket idéző formavilágot öltenek, egyedülálló, modern fénykarakterrel ruházva fel az autót. Amint leállítjuk a motort, a fények ismét beleolvadnak a hűtőrácsba.

Z alakú oldalsó karaktervonal.

Az olyan merész, ultramodern formai részletek, mint a Z alakú oldalsó karaktervonal, első pillantásra sportos, dinamikus összképet közvetítenek.

Krómozott karaktervonal.

A Tucson sportos megjelenését az a krómozott, parabolikus dekorvonal teszi még hangsúlyosabbá, amely az oldalsó tükröktől kiindulva egészen a csomagtérajtóig húzódik.

LED-es hátsó lámpatestek.

Hátul parametrikus rejtett világítást alkalmazó, széles LED-es lámpatestekkel folytatódik a progresszív formai tematika.

Szabja személyre, alakítsa saját stílusához a Tucsont.

Három új árnyalattal (Shimmering Silver Metallic, Amazon Grey Metallic és Dark Teal Metallic) egészült ki a paletta, így immár összesen kilenc karosszériaszín közül választhat. Emellett opcióként Phantom Black Pearl vagy Dark Knight Gray Pearl kidolgozású, kontrasztos kéttónusú tetőlemez is kérhető, további lehetőségeket kínálva az egyedi stílushoz igazodó megjelenésre.

A választás ereje.

Könnyűfém keréktárcsák.

Az opciós 18 és 19 colos keréktárcsák optimális arányokkal ruházzák fel a lenyűgöző Tucsont, még inkább kihangsúlyozva annak látványos megjelenését.

Ultramodern üveg márkajelzés.

A Tucson farának ultramodern formai részleteire üveg Hyundai logó teszi fel a koronát: ez háromdimenziósnak tűnik, ám valójában nem emelkedik ki a felületből, szakítva az autóiparban szokásos megoldásokkal.

Rejtett hátsó ablaktörlő.

A Tucson az első olyan Hyundai modell, amely a hátsó légterelő mögött megbúvó, rejtett hátsó ablaktörlőt kapott.

Belső kialakítás
Az Interspace szépsége.

A Tucson kifinomult, tágas belső terében - avagy az Interspace-ben - nyitott, szellős érzés fogad. A tér, a technológia és az információ itt mind összefonódik. Az utastér minden pontján vízesések által ihletett, érzéki formákkal és kiváló minőségű, puha tapintású anyagokkal találkozunk, amelyek új szintre emelik a modell megjelenését és hangulatát.

Környezeti hangulatvilágítás.

Állítsa be kedve szerint a világítást. A hangulatvilágítás 64 különböző színben, fényereje 10 fokozatban szabályozható, így minden hangulathoz tökéletesen igazodik. A fény a műszerfal aljából, a vezeték nélküli töltőfelületről, valamint az ajtózsebekből árad.

Shift-by-wire váltóvezérlés.

A sebességváltó elektronikus kezelőszerveit az ergonomikus kialakítású kartámasszal integrálták, így ösztönösen használhatók. A megoldás nagyban hozzájárul a belső tér letisztult megjelenéséhez.

Még tágasabb.

A Tucson minden eddiginél tágasabb belső tere a szegmensben ritkaságszámba menő kényelmet és helykínálatot nyújtja az utasoknak. A hátsó üléssoron különösen tágas a lábtér.

Még tágasabb csomagtartó.

A csomagtartó tágasabb lett: a választott kiviteltől és hajtáslánctól függően alaphelyzetben akár 620 litert, az üléseket lehajtva akár 1799 litert kínál a csomagok elhelyezésére.

Kormánykerék.

Az új kormánykerék nem csak jobb fogást és könnyebben kezelhető, átdolgozott kapcsolókat biztosít, de megjelenése is stílusosabb lett.

Panoráma napfénytető.

Engedje be a napfényt és a szellőt a Tucson opciós panoráma napfényteteje segítségével.

Belső színkombinációk

Válasszon háromféle kivitel - egytónusú fekete, kéttónusú fekete / mohaszürke, valamint Teal (kékeszöld) színcsomag - közül. Bármely színre esik a választása, a középkonzoltól dupla ezüst dekorsáv fut végig egészen a hátsó ajtókig, harmonizálva a felületek semleges színekben kivitelezett, rétegezett prémium anyagaival.

Obsidian Black.

Klasszikus fekete tónus, szövet vagy bőr üléskárpittal.

Moss Grey.

A mohaszürke belső tér szintén szövet vagy bőr üléskárpittal választható.

Teal csomag.

Válassza a fekete szövet- vagy bőrkárpitozást, az üléseken, a könyöklőn és a sebességváltó karján alkalmazott zöldeskék árnyalatú öltésekkel. A műszerfal és az ajtópanel szövetkárpitozását szintén zöldeskék textilbetét díszíti.

Lépjen magasabb szintre a sportos új TUCSON N Line szabadidőjárművel.

Érezze a szenvedélyt és a teljesítményt.
Bemutatkozik a Tucson N Line – a motorsport-ihletésű, dinamikus N Line kivitel bővelkedik a nagyteljesítményű részletekben.

N Line
Új mércét állít.

A Tucson ultramodern, intelligens technológiáinak lenyűgöző kínálatával új mércét állít a kompakt szabadidőjárművek szegmensében. Élvezze a legmodernebb kapcsolódási funkciókat, a kategória élvonalába tartozó biztonsági jellemzőket, a fejlett vezetőtámogató rendszereket - valamint a kategória leggazdagabb villamosított hajtáslánc-kínálatát.

Kényelem
Kiemelkedő kényelem és praktikum.

A Tucson a sokoldalúság és az online kapcsolódás mellett a kényelem és a praktikum terén is kiemelkedően teljesít. Az olyan intelligens megoldásoknak köszönhetően, mint a távolból dönthető ülések, a csomagok könnyen és gyorsan bepakolhatók. A beszállást megkönnyítő, ötletes ülésmozgató rendszer révén egyszerűen állíthatja be az első utasülést. Menet közben az első és hátsó ülésfűtés, valamint a diffúz légbevezetésű Multi Air üzemmód teremt minden eddiginél kellemesebb belső környezetet.

Beszálláskönnyítő rendszer.

Az ötletes funkció lehetővé teszi, hogy a vezető az ülésen elhelyezett gombbal eltolja az első utasülést, illetve szabályozza a háttámla dőlésszögét, megkönnyítve az utasok beszállását, illetve elhelyezkedését.

Sokoldalú ülésállítás.

A fokozott praktikum és variálhatóság érdekében a hátsó ülések 40:20:40 arányban osztottak. Ráadásul a csomagtartó oldalfalán elhelyezett karokat meghúzva a távolból is dönthetők.

Intelligens csomagtérajtó nyitás.

A könnyed pakolás öröme. A csomagtérajtó automatikusan felnyílik, amennyiben az érzékelők legalább három másodpercen át érzékelik az intelligens kulcs jelenlétét. Ez különösen hasznos, ha mindkét keze tele van bevásárló szatyrokkal. Ráadásul a csomagtérajtó nyitási magasságát is kedve szerint állíthatja be.

Élvezze a klímaszabályozás új szintjét.

Lássuk be: nincs két egyforma ember. Vannak, akik a meleget kedvelik, mások jobban érzik magukat hűvösben. A Tucsont ezért szereltük fel Multi-Air Mode technológiával. A rendszer közvetlen és indirekt légbeömlőkön keresztül vezeti be az utastérbe a levegőt, így gyengédebb légáramlás mellett képes azonos mennyiségű levegőt bevezetni. A háromzónás klímaberendezés révén pedig a vezető, az első utas, valamint a hátsó utasok külön-külön hőfokbeállítást alkalmazhatnak.

Multi-Air Mode technológia.

Tökéletesen személyre szabott komfort. A Tucson az első olyan Hyundai gépkocsi, amely rejtett Multi-Air Mode technológiát alkalmaz. Ez a rendszer közvetlen és indirekt légbevezető nyílásokkal szolgálja ki a fűtési és klímaberendezést, finomabb légáramlást, ezáltal pedig kellemesebb utazási környezetet teremtve.

Fűthető és szellőztethető ülések.

Nyáron hűvös. Télen meleg. Mindkét első ülés rendelhető fűthető és szellőztethető kivitelben - imádni fogják! Ráadásul hátulra is kérhetők fűthető ülések.

Háromzónás klímaberendezés.

Hogy mindenki élvezze az utazást. A háromzónás klímaberendezés az elöl utazók mellett immár a hátsó utasokat is kiszolgálja.

Kapcsolódás
Élvonalbeli kapcsolódás, menet közben.

A Tucson magától értetődő módon megkapta az olyan élvonalbeli kapcsolódási funkciókat, mint a Bluelink Connected Car szolgáltatások, amelyekkel okostelefonjáról vagy szóbeli utasításokkal vezérelheti autóját. A 10,25” nagyképernyős navigációs rendszerhez öt éven át érvényes előfizetés tartozik a Hyundai LIVE szolgáltatásokra.

10.25 colos érintőképernyő és érintésérzékeny kezelőfelület.

Az új 10,25 colos érintőképernyő tökéletesen belesimul az érintésérzékeny középkonzolba. A navigációs, infotainment és klímafunkciók érintéssel vezérelhetők.

10,25 colos digitális műszeregység.

A burkolatlan digitális műszeregység még modernebb hangulatot teremt a belső térben. Az árnyékoló nélküli műszeregységnek köszönhetően a belső tér még nyitottabbá vált.

Nagysebességű vezeték nélküli töltő.

Töltse okostelefonját gyorsan, vezeték nélkül. A töltő teljesítménye 5-ről 15W-ra nőtt, így még gyorsabban tölti az utasok okostelefonját. Integrált hűtőrendszer gátolja meg a berendezés túlmelegedését.

Első és hátsó USB csatlakozók.

Mindig feltöltve. A Tucson külön rendelhető első és hátsó USB töltőportjainak köszönhetően út közben minden utas feltöltheti hordozható elektronikus készülékét.

KRELL prémium audiorendszer.

A prémium KRELL audiorendszer kiemelkedő teljesítményt nyújt; a nyolc nagyteljesítményű hangszórót és a mélynyomót úgy hangoltuk, hogy lenyűgözően élethű hangzást biztosítsanak.

Kiterjesztett hangfelismerés.

Egyszerű szóbeli utasítással aktiválhatja és szabályozhatja az olyan fedélzeti funkciókat, mint a klímaberendezés, az infotainment rendszer, a csomagtérajtó nyitása vagy a kormánykerék fűtése.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

A Bluelink® Connected Car szolgáltatások révén az utasok zökkenőmentes kapcsolódási funkciókat vehetnek igénybe a Tucson fedélzetén: utazásukat online hangfelismerés és funkciók széles választéka teszi kényelmesebbé és élvezetesebbé. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció távvezérlésére alkalmas; emellett a navigációs rendszerhez öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira.

Távolból működtethető központi zár
Célállomás autóba küldése
Jármű keresése
Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés
Autó diagnosztikai információ
Jármű állapot lekérdezése

Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés.

Elfelejtette bezárni autóját? Ne aggódjon: a Tucson emlékeztető üzenetet küld okostelefonjára. Ezután elég beírnia PIN kódját, és egyetlen gombnyomással máris bezárhatja vagy kinyithatja autóját.

Célállomás autóba küldése.

Navigációs rendszerrel felszerelt vadonatúj Tucson esetén a Bluelink alkalmazással már azelőtt rákereshet úti céljára, hogy beszállna a gépkocsiba. A Bluelink ezt követően szinkronizálja az útvonalat a navigációs rendszerrel. Nincs más dolga, mint beszállni és megnyomni a 'Go' gombot.

Jármű keresése

Nem emlékszik, merre parkol? Nyissa meg a Bluelink alkalmazást, és a világ bármely pontján megnézheti, hol található járműve.

Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés

A Bluelink mindig szemmel tartja autóját. Ha valaki megpróbálná feltörni a Tucsont – az ajtózárat kiiktatták, az ajtót kinyitották –, az alkalmazás üzenetet küld okostelefonjára.

Autó diagnosztikai információ.

Teljes körű járműdiagnosztikai vizsgálatot kezdeményezhet a Bluelink alkalmazásból. A jelentés olyan információkat tartalmazhat, mint az abroncsnyomás, a hibakijelző, a légzsákok, a fékrendszer és így tovább.

Jármű állapot lekérdezése.

Üzemanyagra van szüksége? Nyissa meg az alkalmazást. Bármikor a távolból hozzáférhet járműve adataihoz: az üzemanyagszinttől kezdve az ajtók és ajtózárak állapotán át az ablakok és a csomagtérfedél helyzetéig.

Online útvonaltervezés.

Az online útvonaltervezés lényege, hogy az útvonalat immár nem a navigációs rendszer processzora tervezi meg, hanem a Hyundai felhőben működő, nagyteljesítményű szerver. Hogy ez miért jobb? Mert így pontosabban lehetséges előre jelezni a forgalom alakulását és az érkezés várható idejét, és megbízhatóbban tervezhetők újra az útvonalak.

Utolsó szakasz navigációja.

Elképzelhető, hogy a Tucsonnal valamivel távolabb tud csak megállni tényleges úti céljától. Amennyiben a cél 200 méter - 2 kilométer távolságon belül található, a navigálását átveheti az autóból a Bluelink okostelefonos alkalmazásba. Ezt követően telefonja kiterjesztett valóságú megjelenítéssel vagy a Google Maps segítségével igazítja Önt útba.

Biztonság
Kategóriaelső biztonsági és vezetőtámogató csomag.

A Tucson a kategória élvonalába tartozó, fejlett vezetőtámogató rendszereket, valamint számos innovatív funkciót felvonultató aktív biztonsági csomagot kínál, így utasai minden eddiginél nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A továbbfejlesztett, hétlégzsákos rendszer újdonsága az első üléssori központi légzsák. Ez megakadályozza, hogy a vezető balesetben összeütközzön első utasával, ami nagy mértékben csökkenti a súlyos sérülések kockázatát.

HDA
FCA JX
HBA

Autópálya asszisztens (HDA).

A Tucson elsőként kapott autópálya menettámogató funkciót (HDA). A sávkövető asszisztens funkcionalitást a navigációs alapú intelligens sebességtartó automatával kombináló rendszer érzékelők és navigációs térképadatok alapján automatikusan szabályozza a jármű sebességét a közelgő autópálya-kanyarok előtt, vagy sebességkorlátozás észlelése esetén. A kormánykeréken elhelyezett gomb segítségével egyetlen mozdulattal aktiválható a HDA rendszer.

Kereszteződésben történő kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA JX).

Az FCA rendszer automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes. A berendezés most kereszteződés kanyarodó funkcióval bővült, amely segít elkerülni a nagy ívben végrehajtott kanyarodás során előforduló frontális ütközést.

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA).

A rendszer észleli a szemből érkező, illetve előttünk haladó járműveket, és szükség esetén automatikusan tompított világításra vált. Amikor a rendszer már nem észlel járművet, automatikusan visszakapcsolja a távolsági világítást, ezzel optimalizálva a látási viszonyokat.

Fokozott biztonság hét légzsákkal.

A továbbfejlesztett, hét légzsákból álló rendszer fontos újdonsága az első üléssori központi légzsák.

Adaptív sebességtartó automatika (SCC).

Még biztonságosabb, még pihentetőbb. Tartja a követési távolságot az elöl haladó jármű mögött, valamint az autópálya menettámogató funkció (HDA) részeként szabályozza a sebességet a közeledő kanyar előtt.

Holttér figyelő monitor (BVM).

A digitális műszeregység képernyőjén megjelenítheti a Tucson bal és jobb oldalán haladó forgalom képét. A kamerákat sávváltáskor az irányjelző működtetése aktiválja.

Sávkövető rendszer (LFA).

A Tucson sávkövető segédlet (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-180 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

E-call.

Automatikusan segítséget hív, ha Ön balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.

Szem előtt tartja a gyermekek biztonságát.

A Tucson fejlett, intelligens technológiák széles palettájával gondoskodik arról, hogy Ön és családja biztonságosan és kényelmesen utazhasson. Olyan funkciókat is beépítettünk, amelyek kifejezetten a legkisebb családtagok épségére ügyelnek.

Biztonságos kiszállást támogató rendszer.

Az ötletes funkció észleli, ha hátulról jármű közelít. Ilyenkor a műszerfalon és a külső visszapillantó tükörben megjelenő riasztással, valamint hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre.

Figyelmeztetés a hátsó sorban ülőkre.

Ultrahangos szenzor észleli a mozgást a hátsó üléssoron, és riasztja a vezetőt, ha véletlenül az autóban felejti gyermekét vagy kisállatát.

Teljesítmény
Villamosított hajtásláncok legszélesebb választéka.

A Tucson a kompakt szabadidőjárművek között páratlanul gazdag villamosított hajtáslánc-választékot kínál, amelyek a vezetési élmény megőrzése mellett biztosítanak kedvezőbb károsanyag-kibocsátást. 48 voltos benzines és dízel mild hibrid, full hibrid vagy plug-in hibrid: Ön választ. Hagyományos benzin- és dízelmotorokkal is rendelhető.

Hibrid.

Felvillanyozó takarékosság. A hibrid hajtáslánc az új 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotorból, valamint egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotorból áll. A kombinált rendszerteljesítmény 230 LE.

Plug-in hybrid.

Elektromos, ha úgy szeretné. Benzines, ha arra van szüksége. A Tucson 2021-től plug-in hibrid kivitelben is elérhető.

48V mild hibrid.

A 48 voltos mild hibrid rendszer csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Gyorsításnál, illetve álló helyzetből való elinduláskor extra forgatónyomatékkal támogatja a belső égésű motort.

1.6 T-GDi 150 LE
1.6 T-GDi 150 LE 48V mild hibrid rendszerrel
1.6 T-GDi 180 LE 48V mild hibrid rendszerrel
1.6 CRDi 115 LE
1.6 CRDi 136 LE 48V mild hibrid rendszerrel

Sportos dízelmotor mild hibrid technológiával.

A 136 lóerős 1.6 CRDi 48V mild hibrid hajtáslánchoz két- és összkerékhajtás esetén egyaránt a finoman kapcsolható hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (7DCT) társul.

Mild hibrid benzinmotor.

A 48V-os mild hibrid technológiával felszerelt 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotor legnagyobb teljesítménye 150 LE, a motor kétkerék-hajtással társítható. Ami a sebességváltót illeti, válasszon a hatfokozatú intelligens manuális (6iMT) és a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (7DCT) közül.

Sportos mild hibrid hajtáslánc.

Ha sportosabb hajtásláncot keres, a továbbfejlesztett 1,6 literes T-GDI benzinmotor 180 lóerőt bocsát rendelkezésére. A motorhoz összkerékhajtás esetén finoman kapcsoló hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (DCT), elsőkerék-hajtású kivitel esetén hatfokozatú intelligens kézi (iMT) sebességváltó csatlakozik.

Smartstream dízelmotor.

Az 1,6 literes CRDi Smartstream dízelmotor 115 lóerős kivitelben is választható, hatfokozatú kézi sebességváltóval és kétkerékhajtással.

Sportos dízelmotor mild hibrid technológiával.

A 136 lóerős 1.6 CRDi 48V mild hibrid hajtáslánchoz két- és összkerékhajtás esetén egyaránt a finoman kapcsolható hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (7DCT) társul.

Nagyobb teljesítmény. Kisebb károsanyag-kibocsátás. CVVD motortechnológia.

A Hyundai kifejlesztette a világ első fokozatmentesen változó szelepösszenyitási (CVVD) technológiáját. A CVVD egyszerre szabályozza a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, miközben a környezetet is kíméli. A szelepvezérlési technológia a pillanatnyi menetkörülmények függvényében szabályozza a szelepek nyitásának és zárásának az idejét.

HTRAC™ összkerékhajtási rendszer.

Rossz idő? Hajtűkanyar? Semmi probléma. Az innovatív HTRAC™ összkerékhajtási rendszer optimális vezethetőséget és kanyarvételi képességet biztosít.

Elektronkus lengéscsillapító szabályzás (ECS).

Élvezze a jobb vezethetőséget. A csillapítás mértékének kerekenkénti módosításával az ECS egyszerre mérsékli az oldaldőlést, a bólintást és az ágaskodást, illetve a karosszéria függőleges kimozdulását, így biztosítva jobb rugózási komfortot és vezethetőséget.

Üzemmódok.

Válasszon a hangulatához illő üzemmódot. Válasszon a Normál, Öko és Sport üzemmódok közül; mindegyik üzemmód eltérő gyorsulást, váltási pontokat és üzemanyag-fogyasztást kínál.

TUCSON N Line.

Ön élete minden területén lenyűgözi környezetét. Most rajtunk a sor, hogy lenyűgözzük Önt - a dinamikus, motorsport ihletésű N Line kivitellel. A dinamikus megjelenésen túl egyes hajtáslánc-változatok esetén módosított hangolású adaptív futómű is hozzájárul a modell sportosabb karakteréhez.

Külső
A magabiztosság az erőteljes részletekben rejlik.

A motorsport ihletésű stíluselemekkel feljavított Tucson N Line lenyűgözően dinamikus hangulatot sugároz. Az agresszív stílusban újrarajzolt orr ékköve a parametrikus rejtett világítással szerelt hűtőmaszk és a míves kidolgozású légbeömlők egyedi N Line átirata; a LED-es fényszórókat fekete szegély keretezi. A karosszéria színére fényezett burkolatok, lökhárítók és oldalsó borítóelemek kecses felhanggal teszik izgalmasabbá a sportos hangvételt.

Orr.

Az orrkialakítást olyan részletek teszik látványossá, mint az exkluzív N Line hűtőmaszk, a magas fényű ezüst lökhárító védőbetét, vagy a sportos légbeömlővel ellátott, szögletes N Line lökhárító.

Oldal.

A profilt az energiától duzzadó, fényezett panelek határozzák meg, amelyek dinamikus arányaikkal és vonalaikkal még karcsúbbá teszik az autó megjelenését.

Far.

A szögletes hátsó lökhárító harmonizál a sportos ikerkipufogóval és a fényes ezüst védőbetétekkel. A képet piros fényvisszaverő sáv teszi teljessé.

N Line hűtőmaszk.

Az N Line emblémával és fekete fényszórókerettel díszített hűtőrács parametrikus ékkő-mintázata sportos éleivel másodlagos fényvisszaverődést eredményez.

Exkluzív 19 colos N Line könnyűfém keréktárcsák.

A TUCSON N Line merészebb rajzolatú, sportosabb 19 colos könnyűfém keréktárcsákat kapott. Az érzéki sportosság tematikáját folytatva parametrikus mintázat hangsúlyozza ki geometrikus szerkezetüket.

Sportos ikerkipufogó.

A dupla kipufogóvég tökéletesen harmonizál az izmos rajzolatú lökhárító védőbetéttel és az elegáns tükröződő vonallal. Ezek a megoldások is arra emlékeztetnek, hogy tervezőink a Hyundai N nagy teljesítményű világából merítettek ihletet.

Fényes fekete ablakszegély.

Az oldalablakok fekete szegélye a sziluettet követve egészen a dinamikus farig húzódik, ami az autóversenyek hangulatát idézve a haladás érzését kelti.

Exkluzív áramvonalas légterelő.

A Tucson N Line sportos farának megjelenését áramvonalas légterelő teszi még dinamikusabbá: az alapmodellénél hosszabb aerodinamikai elemet függőleges légterelő idomok egészítik ki.

Belső
Tegye kényelmesebbé komfortzónáját.

Köszöntjük a sportosság minden eddiginél magasabb szintjén. Foglaljon helyet a Tucson N Line továbbfejlesztett utasterében, és máris megérintik a modell motorsportos gyökerei. A sportos N Line üléseket N logó és kontrasztos piros öltések díszítik; ugyanezek a részletek az ajtópanelen és a könyöklőn is visszaköszönnek. További N részletek köszönnek vissza a bőr sebességváltó karon, illetve az elektronikus váltópanel burkolatán (sebességváltótól függően.)

N Line ülések.

Az N Line sportülések egyszerre kényelmesek és határozott tartásúak, köszönhetően a kiváló deréktámasznak, valamint fényűző perforált fekete nyersbőr / bőr kárpitozásnak.

Elektronikus váltókonzol burkolata.

Az N logó a padlókonzolon kialakított elektronikus váltópanel elegáns, sötét burkolatán is megjelenik.

Fém pedálok.

A dinamikus vezetési élményt sportos fém pedálok teszik még hangsúlyosabbá. A szálcsiszolt fém felületen csúszásgátló gumibetétek segítik a pontos pedálkezelést.

N Line kormánykerék.

A finom bőrbe vont, kontrasztos piros öltésekkel és sportos fémhatású betétekkel díszített N Line kormánykerék büszkén viseli az N logót.

Piros öltések.

A sportos belső tér számos pontját piros öltések díszítik, az ülésektől a kormánykeréken át az ajtónapelekig és a könyöklőig. A szürke szövetbe vont műszerfalpanelt piros részletek díszítik.

Menetteljesítmények
Hassa át az N Line érzés.

Még közvetlenebb, még robbanékonyabb: egyes hajtáslánc-változatok esetén módosított hangolású elektronikusan szabályozott felfüggesztés (ECS) is hozzájárul a modell sportosabb karakteréhez Az ECS-ről és a teljes hajtáslánc-kínálatról alább olvashat.

Futómű-hangolás.

Az elektronikusan szabályozott felfüggesztés N Line modellhez optimalizált vezérlése gyorsabban és határozottabban reagál a karosszéria kimozdulásaira és a kormányparancsokra. Ennek köszönhetően a kormányzás határozottabb középállással működik, súlyosabbnak érződik, és több visszajelzést ad.

Normál üzemmód.

Normál üzemmódban megmaradt a modell kényelmes városi vezethetősége: a mérnökök ügyeltek arra, hogy a rendszer csak országúti sebességeknél váljon érezhetően feszesebbé.

Sport üzemmód.

Sport üzemmódban a teljes sebességtartományban határozottabb reakciókat, pontosabb irányíthatóságot és részletesebb visszajelzést kínál a rendszer. A még precízebb kezelhetőséget fokozott oldaldőlés-szabályozás és határozottabb korai visszajelzés segíti.

Hajtásláncok

A Tucson N Line is többféle hajtáslánccal választható. Ezek változatos teljesítményt és üzemanyag-fogyasztást kínálnak, különböző fokú villamosítással vagy anélkül. Egyedül az alapmodell alacsony teljesítményszintű dízelmotorja nem elérhető.

Hibrid.
Plug-in hibrid.
48V mild hibrid.
Smartstream benzinmotor.

Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 180 LE 48V MT 2WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 6,7-6,4 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 152,2-145,3 g/km; Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 180 LE 48V DCT 4WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 7,1-6,9 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 162,3-155,6 g/km; A feltüntetett fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeket a hivatalos WLTP mérési folyamattal határoztuk meg. A Hyundai TUCSON Hybrid 1.6 T-GDi 4WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztása: 6,6 -6,2 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 149-140 g/km; A feltüntetett fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeket a hivatalos WLTP mérési folyamattal határoztuk meg.

Felvillanyozó takarékosság.

A hibrid hajtáslánc az új 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotorból, valamint egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotorból áll. A kombinált rendszerteljesítmény 230 LE.

Mindenből a legjobbat kínálja.

A TUCSON 2021-től plug-in hibrid kivitelben is elérhető lesz. A nagy teljesítményű hajtáslánc az 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotort egy 66,9 kW-os villanymotorral és egy 13,8 kWh-os lítium polimer akkumulátorral kombinálja. A belső égésű motor és a villanymotor kombinált csúcsteljesítménye 265 LE, a maximális rendszernyomaték 350 Nm.

Benzin.

A 48 voltos mild hibrid rendszer csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Gyorsításnál, illetve álló helyzetből való elinduláskor extra forgatónyomatékkal támogatja a belső égésű motort.

Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 150 LE 48V MT 2WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 6,8-6,5 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 153.8-146.8 g/km; Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 150 LE 48V DCT 2WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 6,6-6,3 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 149.81-142.8 g/km; A feltüntetett fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeket a hivatalos WLTP mérési folyamattal határoztuk meg.

1,6 literes T-GDI 150 LE

A 48V-os mild hibrid technológiával felszerelt 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotor legnagyobb teljesítménye 150 LE, a motor kétkerék-hajtással társítható. Ami a sebességváltót illeti, válasszon a hatfokozatú intelligens manuális (6iMT) és a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (7DCT) közül.

Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 180 LE 48V MT 2WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 6,7-6,4 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 152,2-145,3 g/km; Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 180 LE 48V DCT 4WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 7,1-6,9 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 162,3-155,6 g/km; A feltüntetett fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeket a hivatalos WLTP mérési folyamattal határoztuk meg.

1,6 literes T-GDI 180 LE

1,6 literes T-GDI 180 LE

Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 150 LE MT 2WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 7.0-6.6 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 158.8-149.8 g/km; Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi 150 LE MT 4WD vegyes ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztás: 7.8-7.3 l/100km; vegyes ciklus szerinti CO2-kibocsátás: 177.7-164.7 g/km; A feltüntetett fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeket a hivatalos WLTP mérési folyamattal határoztuk meg.

Smartstream benzinmotor.

A 150 lóerős, 1,6 literes T-GDI Smartstream benzinmotorhoz hatfokozatú kézi sebességváltó, valamint kettő- vagy összkerékhajtás társul. Az erőforrás a Hyundai különleges, fokozatmentesen változó szelepösszenyitás (CVVD) technológiáját alkalmazza, amely optimális motorteljesítményt és üzemanyag-fogyasztást biztosít, ráadásul környezetbarát is.

Ismerje meg még részletesebben a Hyundai TUCSON-t.

Kattintson, és rátalál.

Több információra van szüksége? A legjobb helyen jár! Töltse le a TUCSON modellekre vonatkozó hasznos információkat.